Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 31 augustus 2021  Bezoek ons InstagramprofielGa naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina

Bezoek de lustrumeditie van het International Photo Festival Leiden

Vanaf 17 september tot en met 31 oktober zijn langs de Singelparkroute in Leiden de gratis toegankelijke buitenexposities te bezoeken met hedendaagse fotografie van meer dan 60 talentvolle fotografen uit binnen- en buitenland.


Foto: Jesper Boot

Winnaar 5e editie: Jesper Boot

De Nederlandse fotograaf Jesper Boot, met zijn serie ‘Power’, werd unaniem verkozen tot winnaar van deze vijfde editie.
“…Jesper Boot waarschuwt je om beter te kijken naar zijn foto’s. Het is zijn werkelijkheid die hij gecreëerd heeft en deze is niet vanzelfsprekend de onze...”

Lees hier het uitgebreide interview met Jesper Boot, de winnaar van de 5e editie.
Lees hier het juryrapport.


Welke exposities zijn er te zien?

Foto: Julian Pache

Expositie IPFL-fotografen, 5e editie 2021

Locatie: Singelpark, Leiden

Uit ruim 125 inzendingen selecteerde de vakjury 15 pas afgestudeerde fotografen afkomstig uit onder andere Nederland, België, Zweden en Duitsland. De selectie geeft een mooi beeld van het talent van deze aanstormende fotografen. Alle genres zijn vertegenwoordigd: van documentair tot portret, van landschap tot macrofotografie. 

Bekijk hier de 15 geselecteerde IPFL-fotografen van de 5e editie 2021.


Foto: Franky De Schampheleer

Expositie Alumni IPFL-fotografen

Locatie: Singelpark, Leiden

Speciaal voor de lustrumeditie is er een aparte expositie met oud en nieuw werk van Alumni IPFL-Fotografen, waaronder eerdere winnaars zoals Renate Beense (2014) en Saskia Aukema (2018). In de afgelopen jaren hebben deze lustrumfotografen zich verder ontwikkeld tot professioneel fotograaf, ieder met een eigen handschrift. 

Line up: Jip Broeks, Laura Hospes, Mathijs Uivel, Saskia Aukema, Lotte Bronsgeest, Fabian Schröder, Carla Kogelman, Joris van der Ploeg, Alexander Krack, Franky De Schampheleer, Kiki Groot, Renate Beense en Katharina Pöhlmann.


Foto: River Claure Warawar Wawa

Expositie Photoville & Head On-fotografen

Locatie: Singelpark, Leiden

In een speciale expositie is het werk te zien van Amerikaans en Australisch opkomend fotografietalent. Sinds 2014 heeft het IPFL een samenwerking met zowel Photoville, New York als Head On, Sydney. Beide festivals cureerden speciaal voor Leiden een selectie van hun beste fotografen.


Foto: Danielle Celie

Expositie Leidse fotografen

Locatie: Singelpark, Leiden

Aanstormend fototalent uit Leiden kan niet ontbreken tijdens de lustrumeditie. De Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) toont een selectie van hun beste foto’s van hun leden, ingediend voor de landelijke Fotobondcompetitie 2021. De LAFV viert volgend jaar haar 100ste verjaardag en is daarmee één van de oudste en grootste fotoclubs van Nederland. 

De voormalig Leidse Stadsfotografen, Eelke Colmjon, Patricia Nauta, Monique Shaw en de Leidse fotograaf Danielle Celie, publiekswinnaar 2014, hebben een eigen expositie met foto’s uit hun verrassende series.

De 5e editie is mede mogelijk gemaakt door: BPD Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Pictoright Fonds, Fonds 1818, Gemeente Leiden, Burgy, America Digitaal Druk, Teylingen Reclame, Profonet, Overgaauw, Pf en DigifotoPro.


Adverteren: neem contact op met Rob van der Linden via e-mail of telefoon: 0031 (0)30 3031295

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief


Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.