Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 21 april 2020Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Hoe is het met je boek?

Voor sommigen is het gedwongen thuiszitten een geluk bij een ongeluk. Eindelijk tijd om te schrijven! Voor anderen werkt het juist verlammend. Ideeën te over, maar waar te beginnen? 

Schrijven Magazine geeft je alles wat je nodig hebt voor het schrijven van je boek. Je krijgt 6 x per jaar een tijdschrift boordevol inspiratie, informatie over schrijftechnieken, advies van professionele redacteuren en schrijfcoaches én ervaringsverhalen van andere schrijvers.

Nog geen abonnee? Meld je nu vast aan, dan krijg je ons zomernummer thuis. Met onder meer: schrijfles van de leukste schrijfcoach van Nederland, Geertje Couwenbergh, betere dialogen schrijven, netwerk jezelf naar een boekcontract, hoe je je zelfvertrouwen vergroot door te schrijven.

Profiteer van de introductieaanbieding: het 1e jaar Schrijven Magazine nu voor SLECHTS € 27,50 + cadeau!


Versterk je verhaal: herhaal!

Herhalingen worden vaak afgeschilderd als 'slecht' of saai. Zeker in de schrijfwereld, waar storende herhalingen en onnodige woorden zo veel mogelijk worden geschrapt, want je wilt toch niet twee keer hetzelfde zeggen? Toch kunnen herhalingen een krachtig stijlmiddel zijn dat meerdere voordelen met zich meebrengt.

Lees meer


Schrijfoefening: personages op een rijtje

Personages zijn gebonden aan de context van hun verhaal. Maar zet je ze opeens in een heel andere context, dan kun je een nieuwe kant van je personage ontdekken en je inspiratie opfrissen. En omdat het niet in het 'echte' verhaal terecht hoeft te komen, zul je je minder snel druk maken om het 'perfect' te krijgen. Handig voor tijdens een schrijfdip!

Lees verder


Zo kies je de titel van jouw boek

Als je een bekende schrijver bent, boeit de titel van je nieuwe boek niet heel erg; je trouwe fans gaan het toch wel lezen. Maar voor een (nog) onbekende schrijver kan de titel cruciaal zijn. Een titel die jouw rondneuzende potentiële lezer aanspreekt kan het verschil maken. Wat is een goede titel? En hoe kom je eraan? En als je een paar kandidaten hebt bedacht, hoe kies je dan?

Lees verder


Schrijfwoordenboek: antiheld

Gaat de typische held je al snel vervelen? Dan is schrijven over een antiheld iets voor jou! Denk aan Sherlock Holmes, Tyrion Lannister uit Game of Thrones en Shrek uit de gelijknamige kinderfilm. Leer alles over de antiheld in het nieuwste Schrijfwoordenboek.

Lees verder


Hardcover of paperback? Zo kies je de juiste afwerking voor je boek

De afwerking van je boek is, samen met het ontwerp van de cover, het eerste wat lezers ervan zien. Toch besteden de meeste schrijvers hier niet zoveel aandacht aan. Op zich is dat niet zo vreemd, want hoe vaak kijk jij uitgebreid hoe het boek dat je net gekocht hebt is gebonden? Met deze vier tips kom je tot je juiste keuze!

Lees verder


Wekelijkse schrijfopdracht #295

We vieren dit jaar op 27 april Koningsdag op een ongebruikelijke manier. Doe mee aan de schrijfopdracht en schrijf een brief aan de koning! Deze week krijg je feedback van schrijfcoach Ingeborg van Buiten.

Lees verder


Wil jij beter leren schrijven? Volg de cursussen van Schrijven Online

Maak van de nood een deugd en verdiep je in het schrijven! Ook de cursussen van Schrijven Online kan je volgen van achter je computer. Met verschillende genres, verschillende docenten en met sterke oefeningen en feedback. We zetten 5 cursussen op een rij!

Lees verder


Schrijfles van Geertje Couwenbergh?

Lees het zomernummer van Schrijven Magazine!

Geertje Couwenbergh kon, vanwege corona, helaas niet op schrijfretraite. In plaats daarvan stelde ze voor ons een geweldige schrijfles samen, met elementen uit Nathalie Goldbergs beroemde writing practice.

•    Hoe je je zelfvertrouwen vergroot door te schrijven
•    Ook jij kan het! Zo netwerk jezelf naar een boekcontract
•    Schrijf- en levenstips van bohémien Mariët Meester 
•    Betere dialogen schrijven
•    En nog veel meer!

Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine rond 5 juni in de brievenbus! 

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór vrijdag 22 mei.

Introductieaanbieding: het 1e jaar Schrijven Magazine nu voor SLECHTS € 27,50 + cadeaus t.w.v. € 60,00!

Foto: Coco Broeken


 

Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Schrijfgids Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.