Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, kunt u de webversie bekijken.
Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.
 

Stadswerk is er voor iedereen die actief is op het gebied van de fysieke leefomgeving. Dus bent u een professional werkzaam in een van de disciplines van dit brede vakgebied? Dan is Stadswerk uw vereniging! Lid worden? Ga naar de website van Stadswerk.
 

Verenigingsnieuws


Manifest Magazine digitaal succes!

Stadswerk bracht eind 2017 het Future Green City Manifest magazine uit. Hierin stonden artikelen van eminente auteurs ter ondersteuning van de manifestpunten die het debat ‘Onze fysieke leefomgeving verdient alle aandacht’ opleverde. Het is inmiddels digitaal beschikbaar en al honderden keren gedownload. U kunt het volledige magazine zowel lezen als downloaden op de homepage van onze site


Werken vanuit Sustainable Development Goals

Stadswerk, de gemeente Rheden, VNG international, Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling en LCGW organiseren op 29 maart een dag over werken vanuit de zeventien Sustainable Development Goals van de VN. Deze doelen voor toekomstige internationale ontwikkeling werken zeer verbindend en dertien ervan raken aan de openbare ruimte. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.


Nieuw in 2018: Stadswerk Magazine Café

Ons Stadswerk Magazine wordt goed gewaardeerd. Aan de kwaliteit blijven we voortdurend werken. Daarnaast brengen we dit jaar lezers en auteurs samen in Stadswerk Magazine Cafés voor een goed gesprek en discussie. De eerste editie is naar verwachting eind maart. 

 


#2/februari/2018
 

ACTUEEL

Stad van de toekomst in ontwikkeling

De vraag naar hoe onze toekomstige steden eruit zouden moeten gaan zien, wordt steeds groter. Hoe kunnen we steden bouwen die gebruikmaken van duurzame energie, waar veel woningen zijn voor de groeiende populatie en waar het volop groen is?

TU Delft en BNA doen onderzoek naar de ideale stad van de toekomst. Hiervoor hebben ze tien multidisciplinaire ontwerpteams samengesteld. Het onderzoek zal tot eind 2018 duren. Ze zullen een intensieve ontwerpstudie op de testlocaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven loslaten.

Verder lezen...


Advertorial

Bestel uw gratis tickets voor RioleringsVakdagen. U treft hier alle professionals die zich richten op de Nederlandse rioleringsbranche. Hierdoor vormt dé verbindende vakbeurs op het gebied van riolering een onmisbaar netwerkmoment in het jaar. RioleringsVakdagen is wederom gelijktijdig met Aqua Nederland Vakbeurs. Mis het niet en bestel direct via deze link uw combinatietickets.


ACTUEEL

Wens om Schiphol naar zee te verplaatsen

Schiphol wordt steeds groter en wil daarom uitbreiden. Economisch gezien moeten ze, maar omwonenden willen dit niet. Zestig bewonersverenigingen rond Schiphol willen dat de luchthaven deels of helemaal naar zee verplaatst wordt.

Verder lezen...


ACTUEEL

Zwembad verwarmt water met daglicht

Zwembad Den Hommel is het eerste zwembad dat het duurzame HONE-opwekkingssysteem geïnstalleerd heeft. Op het dak en de gevel zijn de panelen bevestigd. Hiermee wordt zowel energie opgewekt als het zwembadwater verwarmd. De omvang en de grootte van de installatie bevat 400 m2 aan paneeloppervlak wat uniek is in Nederland. Met HONE reduceert de gemeente Utrecht ongeveer 40 ton aan CO2-uitstoot, wat gelijk staat aan een winst van de CO2-opname van 20.000 bomen.
Verder lezen...

 


 

Stadswerk Magazine

Nu te lezen in Stadswerk Magazine 1:

Gezondheid in de fysieke leefomgeving, hoe doe je dat?
De Omgevingswet biedt tal van mogelijkheden om de kwaliteit van de fysieke leefomgeving en daarmee ook de gezondheid te verbeteren. Om het potentieel van de wet te benutten is er behoefte aan objectieve tools waarmee investeringen in de openbare ruimte kunnen worden vergeleken. Yvonne van Liebergen van Movares presenteert er eentje; de tool ‘De Gezonde Stad’.


De beweegvriendelijke stad
Gezond gedrag kan deels door ruimtelijke ontwerpers en planners worden beïnvloed. Enerzijds door mensen zo min mogelijk bloot te stellen aan vervuiling en anderzijds door een omgeving te ontwerpen die verleidt tot gezond gedrag. Het boek ‘De beweegvriendelijke stad’ van Bureau Urhahn laat zien hoe dat kan. Ad de Bont vertelt over het boek. Zijn conclusie? “Probeer niet alles vast te leggen in de stad en deel de ruimte”. Nijmegen European Green Capital 2018
In 2018 is Nijmegen als eerste Nederlandse stad European Green Capital, duurzame hoofdstad van Europa. Wat is dat eigenlijk, ‘European Green Capital’, en wat betekent die prestigieuze titel voor Nijmegen, Gelderland en Nederland? En hoe en waarom is het juist Nijmegen dat de European Green Capital Award heeft bemachtigd? Ultsje van Gorkum van de gemeente Nijmegen geeft antwoord op deze en andere vragen.


Wist u dat u kunt adverteren in Stadswerk Magazine of op de website Deopenbareruimte.nu? 

Voor meer informatie, mail Albert van Kuijk.

Meer informatie over Stadswerk of abonneren op het Stadswerk Magazine? Klik hier.

 

Deze nieuwsbrief wordt verstuurd door Stadswerk. Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.