Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, kunt u de webversie bekijken.
Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.
 

Stadswerk is er voor iedereen die actief is op het gebied van de fysieke leefomgeving. Dus bent u een professional werkzaam in een van de disciplines van dit brede vakgebied? Dan is Stadswerk uw vereniging! Lid worden? Ga naar de website van Stadswerk.
 

Verenigingsnieuws

Voorlopige manifestpunten Stadswerkdebat 29-11 bekend

De voorlopige twaalf manifestpunten voor het grote Stadswerkdebat ‘Onze fysieke leefomgeving verdient alle aandacht’ zijn bekend! Tijdens het debat op 29 november a.s. gaan we ze samen aanscherpen én bepalen we welke twee er nog moeten afvallen. Als deelnemer aan het debat beslist u dus mee! Bent u erbij? Geef u dan hier op. De deelname aan het debat is kosteloos en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Het is een gouden kans de Nederlandse gemeenten te laten weten waar ze volgens u met de grootste urgentie werk van moeten maken de komende jaren. 


Advertentie 

Het door de TU Eindhoven ontwikkelde referentiemodel Smart Urban Lighting helpt gemeenten om hun positie en ambitie te bepalen. Ook is gewerkt aan een tool om de zelfevaluaties van gemeentes te ondersteunen. Het referentiemodel en de bijbehorende (zelf)- evaluatietool zijn nu klaar voor gebruik. Meer informatie hierover vindt u op de website van OVLNL.


Buitenkans in Heerlen!

Op 13 december organiseert Stadswerk Regio Zuidoost de bijeenkomst ‘Buitenkansen benutten met Buurtdeals!’. De Buitenkans is een burgerparticipatieproject waarbij bewoners Buurtdeals kunnen maken met de gemeente. De gemeente zorgt dan voor het fundament (financiering), de inwoners voor inrichting en beheer. Geert Pizlo en Eugenie Hodes vertellen u er alles over! Daarnaast krijgt u een rondleiding door Brightlands Smart Services Center, de locatie van deze bijeenkomst. 

Meer informatie en aanmelden

Zürich, Stockholm of Bordeaux?

Waar gaat de Stadswerk studiereis in 2018 heen? Na het succesvolle en hoog gewaardeerde bezoek aan Kopenhagen, bezoeken we volgend jaar een andere inspirerende Europese koploperstad. Zürich, Stockholm of Bordeaux; het is aan u! Op de website van Stadswerk.nl (de poll staat op de homepage) brengt u uw stem uit. Zürich gaat momenteel nipt aan de leiding…


#9/November/2017
 

ACTUEEL

Uitslag ‘circulaire afvalbak van de toekomst’

Onlangs vond de jurering plaats van ‘de circulaire afvalbak van de toekomst’.Met deze prijsvraagwil de NVRD (Koninklijke Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement) leveranciers en producenten van afvalbakken uitdagen om met circulaire oplossingen te komen, circulair inkopen onder de aandacht brengen en gemeenten te inspireren. 

Verder lezen...

VACATURE


Beheermedewerker wegen/openbare Ruimte

We zoeken een fulltime beheermedewerker wegen/openbare ruimte die de onderstaande uitdagingen aankan en die het onderhoud van de buitenruimte in onze gemeente in goede banen leidt. 

Verder lezen...

ACTUEEL

Uitreiking Bijhouwerprijs

De Bijhouwerprijs, een initiatief van de Stichting NHBOS ter bevordering van de Land- schapsarchitectuur, is recentelijk uitgereikt aan de Programmadirectie ‘Ruimte voor de Rivier’, onderdeel van Rijkswaterstaat. Hierover is een lm gemaakt waarin de nieuw gerealiseerde landschappelijke schoonheid wordt belicht.

Verder lezen...

ACTUEEL

Rotterdam als kunstwerk

Raadsleden van D66, Groen Links en NIDA willen meer street art op muren, deuren en elektriciteitshuisjes om de wijken op te fleuren. Daarnaast willen jongeren een stem en vragen om ruimte voor graffiti. Onlangs werd een voorstel ingediend bij het stadsbestuur om deze jongeren hun stem terug te geven, via de muur dus.

Verder lezen...

 

Stadswerk Magazine 

Nu te lezen in Stadswerk magazine 9

Terugblik op 25 jaar Stadswerk Sinds de fusie

Succes kent vele vaders en dat is voor Vereniging Stadswerk Nederland niet anders. VHB, NIDIG en HBV, stuk voor stuk verenigingen die begin twintigste eeuw zijn ontstaan, staan aan de basis van de huidige vereniging. Twee veteranen, Aalt Landman en Ronald Mulder, blikken terug op de periode rond de fusie en daarna.


Advertentie 


Ontwerp versus beheer

Ontwerp en beheer, het zijn twee culturen die soms botsen. Maar dat hoeft niet! Als er vroegtijdig wordt gecommuniceerd, kunnen ze elkaar juist versterken. Arie Cees de Jong, manager Stadsbeheer bij de gemeente Zoetermeer, en Michel Lafaille, onder meer ontwerper, tuin losoof en docent, vertellen erover.

Gegevensbescherming: wat staat uw gemeente te wachten in 2018?

De Europese commissie en het Europees parlement hebben besloten dat de huidige wetgeving niet langer aansluit bij de constante veranderin- gen in de digitale wereld. Om Europese regelgeving te creëren voor de bescherming van persoonsgegevens is een nieuwe Europese privacyverordening aangenomen.

Vuurwerk waar je bij wil zijn

Het Stadswerk-debat 'Onze fysieke leefomgeving verdient alle aandacht' belooft heel boeiend te worden. Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht en voorzitter van de VNG, neemt als slot van het debat op 29 november het manifest in ontvangst. Daar kunt u bij zijn. Sterker nog: u kunt meepraten, -denken en -stemmen over dit manifest.


Wist u dat u kunt adverteren in Stadswerk magazine of op de website Deopenbareruimte.nu? Voor meer informatie, mail Albert van Kuijk.

Meer informatie over Stadswerk of abonneren op het Stadswerk magazine? Klik hier.

 

Deze nieuwsbrief wordt verstuurd door Stadswerk. Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.